Har du ont av, eller generas över dina åderbråck?

På Din Venklinik tar vi bort dina åderbråck eller ådernät med den allra senaste tekniken. Vi använder endast behandlingsformer med vetenskapligt bevisad effekt och hållbarhet. Detta garanterar ett varaktigt resultat, utan ärr.

För att kunna tillhandahålla en professionell vård, har vi samlat ett team av de mest erfarna specialister i venösa sjukdomar. Med vår gedigna kompetens och mångåriga erfarenhet, är du i trygga händer. 

Åreknudeklinikkerne är Danmarks största center för behandling av åderbråck, med över 2500 behandlingar om året. Samtidigt är vi internationellt bland dom absolut ledande när det gäller forskning på området. Kliniken grundades av med. dr. Lars H. Rasmussen, specialist i kärlkirurgi och allmänkirurgi samt internationellt ledande inom forskning och modern behandling av åderbråck och ådernät.

Rasmussen grundade Åreknudeklinikkerne 2001 och introducerade modern behandling med laser, radiofrekvens och skum i Skandinavien 2004. Han har sedan dess tagit del i utvecklingen av de nya metoderna, och bland annat utfört kliniska studier av Venaseal – superlim. 2016 grundade han dotterbolaget Din Venklinik i Sverige.

Åderbråck behandlas på klinikerna med kirurgi, ultraljudsguidat skum, laser, VNUS Closure radiofrekvens, eller en kombination av dessa.

Venaseal lim

Den sjuka venen limmas från insidan genom en nål. Härmed stängs venen, som sedan försvinner av sig själv. Proceduren tar ungefär 15 minuter och är smärtfri.

Laser

En ganska tunn radial fiber förs in i den sjuka venen genom en nål. Där läggs lokalbedövning omkring fibern, varefter venen värms upp i omkring 4 minuter. Härmed destrueras venen, som sedan försvinner av sig själv. Om det behövs, tar man efteråt bort dom synliga åderbråcken genom mikrosnitt som inte lämnar ärr. Proceduren tar en halvtimme.

Skum

Skum av Aethoxysklerol injiceras i den sjuka venen, som sedan försvinner av sig själv. Kan kombineras med de andra behandlingarna, bland annat laser och utdragning av de synliga åderbråcken.

Oavsett om du får behandlat ditt åderbråck med kirurgi, skum, modern radiofrekvens eller med 3: e generationen laser, avlägsnas åderbråcken under lokalbedövning som läggs exakt med hjälp av ultraljud. Detta gör behandlingen smärtfri.

VNUS Closure radiofrekvens

VNUS Closure utvecklades i USA och Europa på 90-talet. Den är bäst dokumenterade av dom nya behandlingarna. Den är mycket effektiv, hållbar och ger praktiskt taget inget obehag efter ingreppet. Din Venklinik har den senaste versionen (ClosureFAST). Den stora venen på låret eller vaden, som är orsaken till åderbråcken, avlägsnas genom att katetern som införs i venen genom en kanyl, värms upp med radiofrekvens. Värmen får venen att stänga sig själv och elimineras sedan av kroppen. Värmebehandlingen varar 2 ½ minut och känns inte. 

Förundersökning

För att kunna utföra en korrekt och individuellt anpassad behandling, är det nödvändigt att ha omfattande kunskaper om venernas anatomi hos den enskilde individen, och att kunna identifiera de ställen där venklaffarna är defekta. För att få denna information, görs en så kallad förundersökning. Undersökningen börjar med en allmän klinisk värdering, där man konstaterar var på benen åderbråcken är lokaliserade. Sedan görs en så kallad duplex skanning, där man med ultraljud och doppler kan se venerna och få en uppfattning om hur och var blodet strömmar i dem. Utifrån detta kan man avgöra vilka venklaffar som är defekta, och på så sätt finna de ställen som ska opereras.

Just nu erbjuder vi gratis förundersökning under december och januari. 

Välkommen att kontakta Dinvenklinik.se för mer information!

About The Author

Related Posts