Att välja rätt våg till rätt tillfälle kan vara avgörande för effektivisering av er arbetsmiljö. Genom att ha de riktiga redskap på plats, så kan ni säkra att arbetet kan utföras korrekt, med bästa möjliga resultat.

Olika vågar passar till olika tillfällen, och till olika slags utrustning. Beroende på bransch och arbetsmiljö, så har de olika typer av vågar olika funktioner. Några av vågarna som finns på marknaden som är anpassade till just företagsmiljöer, är pallvåg, precisionsvåg och brevvåg.

Om du ska kunna väga större redskap, såsom pallar med produkter eller större lådor, i t.ex. ett lagermiljö, är en pallvåg det riktiga valet för dig. Dessa typer av vågar kan väga produkter upp till hela 6 ton, och är otroligt robusta och slitstarka. Med smart design är de skapade till att kunna ta sig runt på ett lager på ett smidigt sätt, som ska göra det lätt för dig att väga det du har behov för. Eftersom att de är behandlade för att tåla både smuts och våta miljöer, så klarar de även av att vistas i t.ex. ett frysrum.

Precisionsvågar däremot, är gjorda för att visa precis vikt av mindre objekt. Dessa ses ofta i t.ex. laboratorier eller matvarubutiker. De är skapade för att visa vikten i helt exakta gram (eller faktiskt så precist som per 0,001 gram), för att säkra att t.ex. det pris som ska betalas är korrekt. En precisionsvåg är en mindre bordsvåg, som kräver en stabil yta under för att visa den korrekta vikten. Om du är osäker på vilken slags precisionsvåg som skulle passa till just er, så är det bara att välja utifrån behov. Hur precist behöver den kunna väga? Är det tillräckligt att kunna se per gram, eller är det mer optimalt med milligram? Ska den ha en större yta, så att även avlånga objekt kan vägas ordentligt, eller är det tillräckligt med en mindre yta?
En typ av precisionsvåg som är optimal till att väga pulver, eller mindre runda objekt som har en risk för att rulla av vågen, är analysvågar. Dessa finns i varianter med en slags ”korg” ovanpå. D.v.s., en våg som har en botten och fyra väggar, där du kan lägga ner objekt utan att behöva vara rädd för att dessa försvinner bort från vågen, och därmed kan väga dem precist och säkert, i lugn och ro.

Brevvågar är den typ av våg du ofta ser i ett posthus. Dessa är skapade för att man enkelt och smidigt ska kunna väga brev och paket. Ofta har vågarna möjligheter för att ställa in t.ex. priser, så att den själv kan uträkna hur mycket försändelsen kommer att kosta. En bra brevvåg är nödvändig på ett kontor där ni skickar mycket brev eller paket, för att försäkra att ni betalar de rätta porto-priser.

Hoppas detta gett er inspiration till att hitta de riktiga vågarna inom olika områden i ert företag, för att säkra att ni alltid väger saker och ting så exakt som möjligt – utan att spilla någon tid!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.